hac-arquitectura-casa-tc7_V2.jpg

CASA TC7

LOCATION:

Los Cabos, B.C.S

YEAR:

In Construction

PROJECT:

Residential, 1000 m2

SCOPE:

Architectural Design + Construction

3D IMAGES:

RAUM

STRUCTURAL DESIGN:

Estructura MX

LANDSCAPING:

Arq. Alejandro Esparza

Located in the exclusive Cabo del Sol, at the Cove Club, and the unparalleled views and orientations to the Sea of Cortez of the Baja California peninsula, we give birth to Casa TC7.

 

The project has a specific program for the client, with integrated social areas, four main bedrooms, two guest Casitas, and a family room. The client's main requirement was the versatility and flexibility of the space, integrating organically into the environment from The Cove Club. We value the very nature of Los Cabos, creating spaces where the fine lines of the interior and exterior are lost. Open social spaces without dividers for much better integration of users into the rooms and generating comprehensive and friendly areas for the family's comfort without jeopardizing their privacy.

 

From the aesthetic point of view, the House's design started from the main stage of the Sea of ​​Cortez and the unique 270º corner view the lote has. In a specific and rigorous way, the landscape is the protagonist and thus integrated in the best way with the House's clean architecture.

Using natural materials in facades and interiors to intend the construction became part of the natural scenery in the building. It was transformed together with it after years. The residence is friendly to the environment and goes hand in hand with the aesthetics of The Cove Club, creating a unique harmony.

 

The interior design style reflects those who inhabit the residence. It features a critical balance between nature, luxury, and comfort; most pieces were designed and manufactured in a linear and contemporary style.

Ubicada en el exclusivo Cabo del Sol, en el Cove Club, y las inigualables vistas y orientaciones que ofrece al Mar de Cortés de la península de Baja California, nace Casa TC7.

El proyecto cuenta con un programa específico para el cliente, con áreas sociales integradas, cuatro dormitorios principales, dos Casitas de visitas y un family room. Su principal requisito era la versatilidad y flexibilidad del espacio, integrándose orgánicamente al entorno de The Cove Club. Valoramos la naturaleza misma de Los Cabos, creando espacios donde se pierden las finas líneas del interior y el exterior, espacios sociales abiertos sin divisores para una mejor integración de los usuarios a las habitaciones y generando espacios amplios y amigables para el confort de la familia sin poner en riesgo su privacidad.

Desde el punto de vista estético, el diseño de la Casa partió del escenario principal del Mar de Cortés y la singular vista de esquina de 270º que tiene el lote. De manera específica y rigurosa, el paisaje es el protagonista y así se integra de la mejor manera con la limpia arquitectura de la Casa.

En la edificación, el uso de materiales naturales tanto en fachadas como en interiores para pretender la construcción pasó a formar parte del paisaje natural y se transformó junto con él al cabo de los años. La residencia es amigable con el medio ambiente y va de la mano con la estética de The Cove Club, creando una armonía única.


El estilo del diseño interior refleja a quienes habitan la residencia; se logró un importante equilibrio entre naturaleza, lujo y confort; la mayoría de las piezas fueron diseñadas y fabricadas en un estilo lineal y contemporáneo.

 

hac-arquitectura-casa-tc7_V3-2.jpg
hac-arquitectura-casa-tc7_V4-2.jpg
hac-arquitectura-casa-tc7_V5.jpg
hac-arquitectura-casa-tc7_V1.jpg
hac-arquitectura-casa-tc7_recamara_principal.jpg
hac-arquitectura-casa-tc7_sala.jpg
hac-arquitectura-casa-tc7_comedor.jpg
hac-arquitectura-casa-tc7_recamara.jpg