ANPLA_HS01_Calle_Prod_01_Post.jpg

CASA M345

LOCATION:

Tlajomulco de Zuñiga, Jalisco

YEAR:

In Construction

PROJECT:

Residential, 1,150 m2

SCOPE:

Architectural Design + Construction

INTERIOR DESIGN:

Via Uno Studio

3D IMAGES:

Arturo Galindo

LANDSCAPING:

Estudio Camaleón

The idea that guided the design of the architecture was the irregular topography and the immediate interaction of the land with the nature that surrounds it, combined with the highlighted needs of our clients. The main intention was to create a monolith that the wooded environment could take over, over the years.
 

The residence was placed in such a way that the three main levels had an immediate dialogue with nature and thus, views of the treetops, the forest and the golf course were achieved on each level.


Generating terraces and gardens on each of the levels, the nature of the surroundings is integrated into the social and private areas of the residence, managing to lose, more and more, the fine lines that separate the interior from the exterior.


In the structural design, horizontal planes were proposed, forming a slight balance between thin concrete walls, and specific elements with steel columns, these elements help us to achieve large clearings and prominent overhangs.
The interior architecture continues with the dialogue towards the exterior and the environment. Only natural materials were used such as wood, marble and the region's enclosure, and glass, which with its transparency, neutralizes and envelops the architecture in the environment.

La idea que guió el diseño de esta Arquitectura fue la topografía irregular y la interacción inmediata del terreno con la naturaleza que lo rodea, combinada con el programa de necesidades de nuestros clientes. La intension principal fue la de generar un monolito del que el entorno boscoso se pudiera apoderar con el paso de los años.

La residencia se coloco de tal manera que los tres niveles principales tuvieran un dialogo inmediato con la naturaleza y así se lograran vistas de las copas de los arboles, del bosque y del campo de golf en cada nivel.


Generando terrazas y jardines en cada uno de los niveles, se integra la naturaleza de los alrededores a las áreas sociales y privadas de la residencia, logrando perder, cada vez mas, las finas líneas que separan el interior del exterior. 

En el diseño estructural se propusieron planos horizontales, formando un equilibrio ligero entre muros delgados de concreto, y elementos puntuales con columnas de acero, estos elementos nos ayudan a lograr grandes claros y volados prominentes. 

La arquitectura interior continua con el dialogo hacia el exterior y el entorno. Se utilizaron solo materiales naturales como la madera, mármol y recinto de la región, y cristal, que con su transparencia, neutraliza y envuelve la arquitectura en el entorno. 

HS01_Posterior_Prod_Post_edited.jpg
HS01_Ingreso_Prod_01_Post.jpg
HS01_Calle_Prod_01_Post.jpg