CASA A145

LOCATION:

Zapopan, Jalisco

YEAR:

2020

PROJECT:

Residential, 1,200 m2

SCOPE:

Architectural Design + Construction

INTERIOR DESIGN:

Via Uno Studio

PHOTOS:

Aldo Gracia

LANDSCAPING:

Estudio Camaleón

Located in the Ayamonte Golf Club and its dividing line with the spring forest in Zapopan, with East-West orientation, on a land of 1000m2, the project features a specific program for a family in which its main requirement was the versatility of the social space, being able to have spaces completely open and integrated with each other and at the same time being able to divide them for the comfort of each one of its members.
 

From an aesthetic point of view, the house was designed based on the main setting that is the spring forest, special care was taken in the landscape design integrating species of the region organically, in the building natural materials were used both in facades and interiors with the intention that the construction, over the years, becomes part of the natural setting and transformed along with it. 

 

The residence is friendly to the environment, solar panels were used both for the daily use of the house and the heating of the pool, it also has a water treatment plant..


The style of the interior design is a vivid reflection of those who inhabit the residence, an important balance was achieved between nature, luxury and comfort, most of the pieces were designed and manufactured with a contemporary style but, in their entirety, they were made by Mexican workforce.

 


Ubicada en el Club de Golf Ayamonte y su linea divisoria con el bosque de la primavera en Zapopan, con una orientación Oriente - Poniente, sobre un terreno de 1000m2, el proyecto cuenta con un programa especifico para una familia en la que su principal requerimiento fue la versatilidad del espacio social, pudiendo tener espacios completamente abiertos e integrados entre si y a su vez poderlos dividir para comodidad de cada uno de sus integrantes.

Desde el punto de vista estético, la casa se diseño partiendo del escenario principal que es el bosque de la primavera, se puso especial cuidado en el diseño del paisaje integrando especies de la region de forma orgánica, en la edificación se utilizaron materiales naturales tanto en fachadas como en interiores con la intención de que la construcción al cabo de los años, formara parte del escenario natural y se transformara junto con él. La residencia es amigable con el medio ambiente, se utilizaron paneles solares tanto para el uso diario de la casa y la calefacción de la alberca, además cuenta con planta de tratamiento de aguas.

El estilo del interiorísmo es un vivo reflejo de quienes habitan la residencia, se logro un importante equilibrio entre lo natural, el lujo y la comodidad, la mayoría de las piezas fueron diseñadas y fabricadas con un estilo contemporáneo pero, en su totalidad fueron elaboradas por mano de obra mexicana.

  • Icono negro Pinterest
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon